Sint Jozef Parochie

Actie Advent en Kerst 2019

CASA DO GURI IN UBA, BRAZILIË

In de weken naar Kerstmis toe, vragen we uw aandacht voor de actie Advent 2019. Dit jaar voor het kinderhuis Casa do Guri, uit Brazilië waar de Levenskerk in het verleden al veel voor gedaan heeft. In het weekend van 7 en 8 december vertelt Lida Post haar verhaal tijdens de eucharistieviering in de Petruskerk, ook in de andere kerken van onze parochie zal tijdens de eucharistievieringen datzelfde verhaal vertelt worden. 


Lida Post heeft een sociaal-medisch centrum opgericht in Uba, Brazilië, toen zij lang geleden, vlak na haar verpleegstersopleiding daar aan het werk was. Kinderen kunnen daar opgevangen worden, als hun vaak alleenstaande moeder dan aan het werk gaat om in hun eigen onderhoud te kunnen voorzien. Kinderen tot de leeftijd van 7 jaar komen hier en krijgen hier ook onderwijs. Sinds 1996 steunde de Levenskerk dit kinderhuis. Lida Post woont ondertussen al weer lang in Oirschot, maar heeft nog bijna wekelijks contact met het huis. Het huis krijgt geen overheidsgeld, dus onze steun is heel erg welkom! 

Goede voeding kost veel geld. Net zoals schoolmateriaal, en speelmateriaal voor in de speelruimte. De badkamer en de keuken voor de babyhapjes moeten worden opgeknapt, en muren moeten worden geschilderd. Een intercom zou heel handig zijn om elkaar te kunnen bereiken. Onze steun is hard nodig en dus ook heel erg welkom! 

Steun daarom deze actie
Voor overschrijvingen: IBAN: NL97 RABO 0138 9030 85
t.n.v. Parochie Sint Jozef o.v.v. Adventsactie 2019 Casa do Guri 

Ook staan er collectebussen in de kerk tijdens Advent en Kerst

   

Sint Jozef Parochie