Op bedevaart met de parochie

MET JOZEF OP WEG NAAR MARIA

Dit jaar gaan we met de St. Jozefparochie twee reizen maken naar bijzondere Maria bedevaartplaatsen. Beide reizen zijn geschikt voor gezonde, zieke, mindervalide en rolstoelafhankelijke pelgrims. De reizen worden pastoraal begeleid door pastor Ad Verest. Sandra Hoefnagels draagt de zorg voor de reisleiding en de informatieavonden.

Reis 1: 30 augustus t/m 3 september 2019 Triduüm Banneux

Tussen de groene heuvels van de Belgische Ardennen ligt Banneux. Eigenlijk niet meer dan een klein gehuchtje, waar Maria in 1933 verscheen aan Mariette Beco. In de tuin van haar ouderlijk huis zag het meisje in een fel licht een vrouw die haar wenkte. "Ik ben de maagd der armen," zei ze tegen Mariette, "en ik kom het lijden verlichten." Ook wees ze een eindje verderop langs de bosrand een bron aan. En ze vroeg Mariette om veel te bidden. Dit gebeurt nog steeds in Banneux, dat inmiddels uitgegroeid is tot een bekend bedevaartsoord, waar jaarlijks honderdduizenden pelgrims naartoe komen.

Reis 2: 16 september t/m 21 september 2019 een 6-daagse vliegreis naar Lourdes

Bij de grot van de verschijningen in Lourdes ben je zelden alleen. Toch hebben vele bezoekers dezelfde ervaring: het is alsof Maria er helemaal voor jou is! Ze is één en al oor. Je kunt al je vragen, dankbaarheid en intenties bij haar neerleggen. Het is alsof ze je aanspreekt, zoals ze meer dan 160 jaar geleden ook Bernadette Soubirous aansprak. Lourdes was destijds een onbelangrijke plaats in een vergeten stukje van de Franse Pyreneeën. Maar intussen is het stadje uitgegroeid tot een van de grootste en bekendste bedevaartsplaatsen ter wereld. Miljoenen pelgrims van alle continenten komen er jaarlijks naartoe om - net als Bernadette - even bij de grot te staan, tot Maria de bidden, een kaars op te steken, zich te wassen met het water uit de bron of om mee te doen aan één van de vele dagelijkse vieringen en processies.

Lees hier meer informatie over de prijzen en de informatieavonden.

Hier kunt u lezen waar we naartoe gaan als er weer een bedevaartreis vanuit de parochie wordt georganiseerd.

De ene keer zal het een dagbedevaart zijn, een andere keer een aantal dagen. Alleen met onze eigen parochie of samen met een andere parochie.
Zo zijn we in oktober 2016 en 2017 een dagje naar Banneux in België geweest en in juni 2017 hebben we een bedevaartreis gemaakt naar het mooie Fatima in Portugal waar Maria 100 jaar geleden voor het eerst verscheen. In 2018 zijn we met de parochie een dagje naar Kevelaer geweest.

Klik hier voor een terugblik op de dagbedevaart naar Banneux
Klik hier voor een terugblik op de bedevaartreis naar Fatima, Portugal
Klik hier voor een terugblik op de dagbedevaart naar Kevelaer