Red Wednesday 2021 Kerk in Nood

De Petruskerk rood aangelicht

De Petruskerk in Oisterwijk wordt op woensdag 24 november 2021 ’s avonds aangelicht samen met honderden kerken en andere gebouwen in Nederland en wereldwijd. Met de actie RedWednesday vraagt de parochie Sint Jozef aandacht voor vrijheid van godsdienst in het algemeen en de vervolging van christenen in het bijzonder.

Ook wordt in de kerk een Heilige Mis gehouden, om te bidden voor mensen die om hun geloof worden vervolgd én voor hun vervolgers. De parochie doet mee aan RedWednesday, een internationale campagne van de stichting Kerk in Nood, om bewustzijn te creëren voor het recht op vrijheid van godsdienst voor mensen van alle religies en om aandacht te vragen voor de schaal waarop in het bijzonder Christenen vandaag de dag worden vervolgd.

Iedere twee jaar brengt Kerk in Nood internationaal een rapport over de vrijheid van godsdienst uit. Directeur Peter Broeders: “De vrijheid om te geloven is een mensenrecht, dat op veel plekken in de wereld met voeten wordt getreden. Hier in Nederland realiseren we ons nauwelijks hoe belangrijk de vrijheid van godsdienst voor veel mensen is en hoezeer zij die ook moeten missen.” Met RedWednesday “wil Kerk in Nood ook de Nederlanders bewust maken van de vervolging van gelovigen – vooral minderheden – en oproepen tot tolerantie en respect voor gelovigen en tussen geloofsgroepen.

Om 18.30 uur bidden we het Rozenkransgebed voor de vervolgde Christenen en 19.00 uur de Eucharistieviering.

U bent van harte welkom!