Even voorstellen: Pater Elias Leyds

Aangevlogen en nu al thuis.

Een nieuw gezicht in de parochie: mijn naam is pater Elias Leyds. Geboren (1958) en daarna een paar jaar getogen in Eindhoven.

Ik ben pater, bij de Broeders van Sint Jan. Ik hoor bij de priorij in Utrecht, maar ben met een speciale opdracht op pad gestuurd. Met een aantal vrienden proberen we namelijk een filiaal op de zetten van het wereldwijde katholieke medium EWTN (Eternal Word Television Network).
Dit biedt niet alleen televisie, maar ook  geschreven pers en radio. Het is in 1981 opgericht door mother Angelica, die zuster was bij de Clarissen. Ze is eenvoudig begonnen, in de garage van haar klooster, met een lokale televisiezender. Dat was in Birmingham in de staat Alabama van de Verenigde Staten.

Met ons filiaal willen we net zo eenvoudig beginnen, maar wel Nederland én België bereiken, vandaar: “EWTN Lage Landen”. Ik heb zelf weinig televisie gekeken toen ik jong was, en hiervoor wel vijf jaar bij Radio Maria in Den Bosch gewerkt. Mijn technische achtergrond helpt wel een beetje - ik heb ooit in Delft gestudeerd om olie en gas op te sporen. En nu dus in Oisterwijk, in de pastorie van de prachtige kerk van de H. Petrus, om met iets helemaal nieuws te beginnen. En zeker ook met een heleboel nieuwe mensen kennis te maken!