Alpha cursus gaat online

Voor de tweede keer hebben we onze Alpha cursus moeten annuleren vanwege de de coronabesmettingen en de maatregelen vanuit de overheid en kerken. Maar wij hebben goed nieuws!! Er is namelijk een alternatief: de Alpha online.

Wat is Alpha?

De “Alpha” is een beginnerscursus voor iedereen die meer wil weten over het christelijk geloof. Maar ook voor diegene die zijn geloof wil verdiepen of wil groeien in persoonlijke ontwikkeling of in relatie met God. De cursus wordt in Oisterwijk gegeven door mensen van de protestantse en katholieke kerk. Op een laagdrempelige manier wordt er tijdens 10 bijeenkomsten stapsgewijs uitleg gegeven over allerlei aspecten van het christelijk geloof.

Alpha online:

Eerlijke gesprekken in onzekere tijden, die willen we graag samen hebben bij de Alpha cursus. En dat kan in deze tijd ook online. Duizenden mensen over de hele wereld hebben de afgelopen maanden Alpha online gevolgd, en we horen enthousiaste verhalen. Het is geen standaard-online training, dat je in je eentje doet, maar je bent onderdeel van een vaste groep, die samen op ontdekkingsreis gaat. Ook al kunnen we niet fysiek bij elkaar zijn, het delen van gedachten, vragen, ervaringen, wat ons beweegt, ... blijft de kern van elke bijeenkomst. Voor sommigen is het zelfs makkelijker om online aan te sluiten, vanwege praktische redenen (geen oppas nodig, op tijd thuis als je de volgende ochtend vroeg op moet) of omdat ze het fijner vinden als ze vanuit hun vertrouwde thuis nieuwe dingen kunnen ontdekken. Soms praat het ook makkelijker dan wanneer je met een grotere groep bij elkaar bent. Zeker ook voor mensen met gezondheidsproblemen, die op dit moment hun sociale contacten liever beperken, biedt Alpha online een veilige uitkomst, en je hoeft geen bijeenkomst te missen, als je verkoudheidsklachten hebt of een zieke huisgenoot. En nog een pluspunt: je kunt van overal ter wereld deelnemen en dus ook aansluiten wanneer je niet (meer) in Oisterwijk, Moergestel of Haaren woont.

Hoe en wat

Ben je huiverig voor de technische aspecten? Wij helpen je daar graag mee.
We beginnen met Alpha online op dinsdag 20 oktober om 20 uur. Iedere bijeenkomst duurt ongeveer 1,5 uur. We kijken naar de inleiding van de avond (een filmpje) en vervolgens gaan we samen hierover in gesprek.

Voor vragen of  informatie? Neem contact op via alpha.oisterwijk@gmail.com  Hopelijk tot binnenkort online!