Sint Jozef Parochie

Verslag H. Vormselviering Haaren

Op zaterdag 2 april 2016 hebben 19 tieners uit Haaren in de H. Lambertuskerk het Heilig Vormsel mogen ontvangen van Deken Geertjan Van Rossem. 

Wat was het een mooie feestelijke viering. In het begin liepen de kinderen met een kaars naar voren, er waren veel familieleden, vrienden en kennissen aanwezig bij de viering en er heerste een mooie warme sfeer.  De viering werd muzikaal begeleid door de Upside Down praiseband uit Liempde.

Voordat zij het H. vormsel ontvingen, ontstaken de tieners hun doopkaars aan de Paaskaars, en legden ze zelf opnieuw hun doopgelofte af.  De Doopkaars hoort bij je vanaf het allereerste moment dat hij ontstoken wordt aan de Paaskaars welke het licht van Christus zelf is.  Door de handoplegging en door de zalving met de gewijde olie, hebben alle vormelingen het teken ontvangen dat ze mogen delen in de Geest van Jezus.  
Tijdens het sacrament van het Vormsel vraagt de Deken voor de vormeling om de Heilige Geest die hen voortaan bij mag staan in het leven.  We kunnen de Heilige Geest vragen om hulp bij het maken van moeilijk keuzes en Hij geeft ons de kracht om het goede te doen op de weg die we gaan.

Na afloop ontvingen de vormelingen uit handen van Pastoor Francis De Meyer en Deken Geertjan Van Rossem nog een mooie herinnering aan deze bijzondere viering. 

Wij wensen dat dit sacrament aan onze vormelingen Frank, Inge, Thijs, Lieke, Stan, Sarah, Ilse St, Charlotte, Bart, Mijntje, Bouke, Jetro, Ilse v R, Niek, Elise, Brian, Elles, Cas en Jeske veel geloof, hoop en liefde mag meegeven voor de verdere toekomst

Proficiat!!!

Sint Jozef Parochie