Sint Jozef Parochie

Communievoorbereiding 2021 (Moergestel/Oisterwijk)

INFORMATIE / AANMELDEN EERSTE HEILIGE COMMUNIE (Moergestel en Oisterwijk)

Beste ouders/verzorgers,

De kinderen van groep 4 hebben de leeftijd bereikt waarop zij kunnen deelnemen aan de Eerste Heilige Communie. Om u, als ouder(s) van de communicant, wat meer te informeren over de betekenis van de Communie en het project dat gebruikt wordt ter voorbereiding, sturen wij u deze brief. 
Normaal houden we een ouderavond, maar helaas kan dat door de corona-maatregelen niet. Als de maatregelen het toelaten willen we gedurende de voorbereidingen nog een informatie avond plannen.

Met het project “Gods grootste geschenk” bereiden we de kinderen voor op het feest van de Eerste Heilige Communie. Dit feest vieren we op zondag 23 mei 2021.

Sinds 1 januari 2016 bestaat de St Jozef Parochie uit de St. Petrus kerk en H. Johanneskerk in Oisterwijk, St Jans Onthoofding kerk in Moergestel en de H. Lambertuskerk in Haaren. Sinds de fusie zijn we begonnen met het samenvoegen van verschillende kinder-, jongeren- en gezinsactiviteiten, die we organiseren op verschillende locaties in onze parochie.

Communievoorbereiding

De communievoorbereiding voor de kinderen vindt plaats in het Sint-Jozefcentrum in Oisterwijk. Dit zal zijn op zondagochtend van 10.00 tot 10.45 uur. Aansluitend is er dan een kindvriendelijke viering, die u met de kinderen kunt bijwonen.  Alle kinderen in de parochie volgen hetzelfde project. De kinderen gaan werken in het boek: Gods Groot-ste Geschenk. In de lessen maken we kennis met de geschenken die God ons geeft. De kinderen worden uitgenodigd om te komen tot een vriendschap met Jezus Christus, die ons persoonlijk liefheeft. Op deze manier werken we toe naar het grootste geschenk: Jezus zelf in de Heilige Communie.

De kinderen krijgen een werkmap mee naar huis, waar ze thuis in kunnen lezen en opdrachtjes maken om de lessen voor te bereiden.

Aanmelden

U kunt het aanmeldingsformulier voor 1 december 2020 inleveren op het secretariaat of mailen naar secretariaat@jozef-parochie.nl.
Download hier de planning van de communievoorbereiding.

Als u kind nog niet gedoopt is, dan kan uw kind wel deelnemen aan de communie voorbereiding. De pastoor zal contact met u opnemen voor een doopgesprek. 
Als uw kind in een andere parochie gedoopt is, ontvangen wij graag een kopie van het doopbewijs. 
De eigen bijdrage is € 50,-. Na aanmelding ontvangt u hiervoor een factuur.

We hadden u graag persoonlijk ontmoet om de communievoorbereiding uit te leggen. Bij vragen over deze brief of de H. communie, neem dan zeker contact op Sigrid Bouman.

Blijf allen gezond! 
Met vriendelijke groeten,

Werkgroep Eerste Heilige Communie, St. Jozef parochie 
Oisterwijk - Moergestel

Pastoor Francis De Meyer;                                                           
Sigrid Bouman   T: 06 18 39 41 10
Anne-Marieke Posthumus
Sandra Hoefnagels

 

Sint Jozef Parochie