Sint Jozef Parochie

Met je geloof op vakantie: jongerenreizen

Misschien ben je zelf al jaren fan, of ben je als ouder de motor erachter. Of misschien heb je er nooit over nagedacht: op reis met geloofsgenoten om samen plezier en je geloof te beleven. Voor kinderen, tieners en jongeren bestaat er in Nederland een groot aanbod van dergelijke reizen.

Het is allang niet meer vanzelfsprekend dat kinderen, tieners en jongeren gelovige klasgenootjes of buurkinderen hebben, of zelfs in de parochie een aanzienlijke groep leeftijdgenoten tegenkomen. Het omgaan met je geloof in je eigen wereld – op school, de zwemclub, in de straat – valt gewoon niet mee als je het voorbeeld bijna alleen krijgt van je (groot)ouders en eventuele broer(s) en/of zus(sen). Al jarenlang bieden de bisdommen en een aantal bewegingen diverse mogelijkheden om met leeftijdgenoten op vakantie te gaan en zo samen heel veel plezier te hebben en tegelijkertijd je geloof te beleven en verdiepen.

Bisdom Den Bosch bied in samenwerking met het Huis van de Pelgrim twee reizen aan speciaal voor gezinnen en jongeren. Deze keer een gezins- en jongeren bedevaart naar Lourdes en een jongeren reis naar Rome.

DE REIS NAAR ROME GAAT HELAAS NIET DOOR

Lees hier meer over deze reizen.

Op de site van Jong Katholiek kun je lezen welke activiteiten/reizen er allemaal nog meer georganiseert worden voor jongeren.

 

Sint Jozef Parochie