Sint Jozef Parochie

Een dankbaar geschenk aan onze parochie

Op zijn sterfbed schonk Cees van Gisbergen aan de parochie een levensgroot Heilig Hartbeeld wat decennialang in zijn achtertuin stond. Eind oktober 2019 zijn vrijwilligers van de begraafplaats het beeld bij Cees en Tiny komen halen om het op te knappen, voordat het definitief een plaats zou krijgen op de begraafplaats in Moergestel.

Het Heilig Hart symboliseert de betekenis van Jezus' liefde en barmhartigheid. Als u het beeld van dichtbij bekijkt, dan ziet u dat Jezus naar Zijn hart wijst. Dat is de liefde van God die Hij ons wil schenken als we ons eigen hart voor Hem openen.  We zien boven het hart een vlammetje, een verwijzing naar een het hart dat brand van liefde en barmhartigheid voor ons allen. 

De boodschap van het Heilig Hartbeeld is: we geloven in een God die van ons houdt, we gaan Hem ter harte. De liefde van Jezus voor elk van ons is zo groot dat Hij Zijn leven voor ons persoonlijk heeft gegeven op het Kruis. Het is vanuit die zekerheid dat Hij van ons houdt en Zijn leven voor ons gaf. 

Dankzij de vrijwilligers van de begraafplaats heeft het beeld een opknapbeurt ondergaan en een waardige plaats gekregen in Moergestel. Het beeld mag nu waken over onze overleden dierbaren aldaar.  Zodra de omstandigheden het toelaten willen we het beeld plechtig inzegenen, hopelijk in juni. Dit is de maand in de Kerk dat toegewijd is aan het Heilig Hart.  

We zijn Cees en Tiny dankbaar voor dit mooie geschenk. Ook een bijzondere dank aan de vrijwilligers voor al hun inzet.
 

Sint Jozef Parochie