Sint Jozef Parochie

Op bedevaart met de parochie

MET JOZEF OP WEG NAAR MARIA

Dit jaar gaan we met de St. Jozefparochie twee reizen maken naar bijzondere Maria bedevaartsplaatsen. Beide reizen zijn geschikt voor gezonde, zieke, mindervalide en rolstoelafhankelijke pelgrims. De reizen worden pastoraal begeleid door pastor Ad Verest. Sandra Hoefnagels draagt de zorg voor de reisleiding en de informatieavonden.

De informatieavonden vinden plaats op:

- Vrijdag 8 maart 20.00 uur (parochiecentrum Moergestel)
- Dinsdag 19 maart 20.00 uur (parochiehuis Haaren)
- Vrijdag 22 maart 20.00 uur (St. Jozef centrum Oisterwijk).

REIS 1: TRIDUÜM BANNEUX 
30 augustus t/m 3 september 2019

Tussen de groene heuvels van de Belgische Ardennen ligt Banneux. Eigenlijk niet meer dan een klein gehuchtje, waar Maria in 1933 verscheen aan Mariette Beco. In de tuin van haar ouderlijk huis zag het meisje in een fel licht een vrouw die haar wenkte. "Ik ben de maagd der armen," zei ze tegen Mariette, "en ik kom het lijden verlichten." Ook wees ze een eindje verderop langs de bosrand een bron aan. En ze vroeg Mariette om veel te bidden. Dit gebeurt nog steeds in Banneux, dat inmiddels uitgegroeid is tot een bekend bedevaartsoord, waar jaarlijks honderdduizenden pelgrims naartoe komen. 

Met de Jozefparochie bieden wij u de gelegenheid aan met ons mee te gaan op een vijfdaagse busreis. Kosten bedragen € 230,00 p/p volledig verzorgd, incl. alle maaltijden in Banneux. Nederlandse artsen en verpleegkundigen gaan mee.

Deze bedevaart gaat uit van de stichting Caritas Banneux Bisdom ’s Hertogenbosch, die al sinds jaar en dag bedevaarten naar het genadeoord Banneux organiseert. In Banneux verblijft u in het moderne en goed uitgeruste gastenverblijf 'Hospitaliteit Banneux Notre-Dame'. De accommodatie beschikt over tweepersoonskamers met toilet en douche en over voorzieningen voor pelgrims die verzorging nodig hebben.

REIS 2: VLIEGREIS NAAR LOURDES
16 september t/m 21 september 2019 

Bij de grot van de verschijningen in Lourdes ben je zelden alleen. Toch hebben vele bezoekers dezelfde ervaring: het is alsof Maria er helemaal voor jou is! Ze is één en al oor. Je kunt al je vragen, dankbaarheid en intenties bij haar neerleggen. Het is alsof ze je aanspreekt, zoals ze meer dan 160 jaar geleden ook Bernadette Soubirous aansprak. Lourdes was destijds een onbelangrijke plaats in een vergeten stukje van de Franse Pyreneeën. Maar intussen is het stadje uitgegroeid tot een van de grootste en bekendste bedevaartsplaatsen ter wereld. Miljoenen pelgrims van alle continenten komen er jaarlijks naartoe om - net als Bernadette - even bij de grot te staan, tot Maria de bidden, een kaars op te steken, zich te wassen met het water uit de bron of om mee te doen aan één van de vele dagelijkse vieringen en processies. 

Vanuit de Jozefparochie nodigen wij u uit met ons mee te gaan op een 6-daagse vliegreis naar Lourdes. De kosten bedragen € 830,00 p/p volledig verzorgd, incl. maaltijden in Lourdes en zo nodig (medische) zorg door Nederlandse artsen en verpleegkundigen.

We reizen met de reisorganisatie Huis voor de Pelgrim. Bij voldoende deelname zal er ook een busreis in deze periode worden aangeboden naar Lourdes.

Sint Jozef Parochie