Sint Jozef Parochie

Foto-impressie Oecumenische Pinksterviering 20 mei

OECUMENISCHE PINKSTERVIERING 

In een prachtige omgeving in het openluchttheater in Oisterwijk is op zondag 20 mei op eerste Pinksterdag de jaarlijkse traditionele Pinksterviering gehouden. Met prachtig weer en tegen een bijzondere achtergrond, de basiliek die het decor vormde van de musical Repelsteeltje die later die middag werd opgevoerd, werd die zondag een oecumenische dienst gehouden, een initiatief van de Protestantse Kerk in Oisterwijk en de St.-Jozefparochie (Haaren-Oisterwijk-Moergestel). Voorgangers waren pastor Ad Verest en dominee Winanda de Vroe. Er waren een kleine 300 mensen aanwezig die konden luisteren naar overdenkingen, bijbelteksten en liederen die muzikaal omlijst werden door de Praiseband het Worship Team uit Den Bosch.

Zeker de kinderen werden in het middelpunt gezet waarbij ze eerst de goede deugden die Jezus Christus graag ziet bij ieder mens mochten laten zien aan de mensen,  zoals gehoorzaamheid, vrijzijn, vergeven. Het thema van deze viering was "Vurig verlangen", de kinderen gingen daarom ieder een klein vlammetje uit Oranje papier knippen en mochten daarop hun diepste wens opschrijven bijv. "ik wil graag dat een zieke oma gauw mag genezen". Alle kleine vlammetjes vormden één groot hart.

Beeldend kunstenaar Sanne van Grinsven liet zich tijdens de dienst inspireren tot het maken van een pinksterschilderij. Op het einde van de viering gaf zij tekst en uitleg hoe zij tot haar schilderij was gekomen.

Na afloop werd door menigeen onder het genot van een kopje koffie nog nagepraat over deze viering, waarbij de bijzonderheid was dat ongeacht of je Protestant of Katholiek bent we allemaal één zijn in Jezus Christus!

Sint Jozef Parochie