Kinderwoorddienst

Iedere zondag is er voor de kinderen tussen 2 en 12 jaar een kinderwoorddienst in de Petruskerk.
De Kinderwoorddienst vindt plaats tijdens de Dienst van het Woord. Na het gloria mogen de kinderen met onze vrijwilligers mee naar de kinderruimte in het Jozefcentrum. Na afloop van de voorbede komen ze weer terug in de kerk waar ze dan samen de gaven naar het altaar mogen dragen.

Tijdens de Kinderwoorddienst wordt het evangelie van de betreffende zondag gelezen, verteld en/of uitgebeeld en vervolgens uitgelegd op het belevingsnivo van de kinderen die aanwezig zijn. We denken samen na over wat het evangelie voor ons kan betekenen en hoe we de woorden van Jezus gestalte kunnen geven in ons dagelijks leven.

Waar:       St. Petruskerk
Wanneer: Elke zondag en op Hoogfeestdagen tijdens de Eucharistieviering om 11.00 uur (m.u.v. de schoolvakantieperiode in juli en augustus)