14 dec: WinterglO’w 2018

Al enige jaren wordt in het centrum van Oisterwijk de WinterglO’w georganiseerd. Het evenement is intussen uitgegroeid tot drie dagen met allerlei activiteiten. Op de vrijdagavond worden er bij de meeste zaken feestelijke kramen opgesteld, wordt wat te eten en te drinken aangeboden en zijn er koopjes en speciale aanbiedingen. Het geheel wordt opgefleurd door sfeerverlichting en  muziek en enkele koren maken een rondgang door het dorp en brengen feestelijke (kerst)liederen ten gehore.

Ook de Joanneskerk is op vrijdagavond 14 december geopend. Er wordt een kraam opgesteld waar informatie over de parochie te vinden is en diverse kerstmaterialen  en dvd’s  worden aangeboden. Er kan materiaal van Kinderwerk Samuel, prentenboeken en knutselwerk worden gekocht. De kerk is sfeervol verlicht en er wordt rustige achtergrond muziek gespeeld.

Mensen worden uitgenodigd om herinnerd te worden aan de Blijde Boodschap. Om tussen de drukte van het shoppen even rust te vinden in de kerk. Ze kunnen bij de Kersstal een kaarsje aansteken voor een eigen intentie of voor iemand die met Kerst alleen is. De kinderen kunnen een kerstwens of gedachte opschrijven die in de kerstboom wordt opgehangen.

Om de drempel te verlagen en mensen aan te sporen de kerk binnen te gaan zullen vrijwilligers van de parochie mensen op straat uitnodigen en een gesprek aanknopen. Wij hopen van harte u te mogen ontmoeten!