25 maart: Matthäus Passion, Petruskerk Oisterwijk

Op Palmzondag 25 maart 2018, wordt in de Petruskerk te Oisterwijk voor de achtste keer het magnifieke werk: de Matthäus-Passion van J. S. Bach ten gehore gebracht. Deze traditie is in 2011 ontstaan en markeerde het begin van een rijke traditie met hoogstaande uitvoeringen van Bachs Matthäus-Passion. In combinatie met de sfeervolle locatie van de Petruskerk belooft deze uitvoering dan ook weer zeer bijzonder te worden!

Deze jaarlijkse uitvoeringen nemen iedere aanwezige (zowel luisteraar als uitvoerende) mee in het passieverhaal, waarbij de muzikale expressie en tekstbeleving hand in hand gaan. Het is boeiend om iedere uitvoering opnieuw steeds andere details en dramatische accenten te ervaren. Vanwege artistieke keuzes van de dirigent en de jaarlijks wisselende solistencast krijgt iedere uitvoering van de Matthäus-Passion zo zijn eigen karakter. Mooi om te beleven en door de jaren heen te volgen.

Uitvoerenden: Stephan Adriaens - Evangelist; Martijn Sanders - Christus; Nikki Treurniet - sopraan; Francine Vis - mezzosopraan; Seil Kim - tenor; Hansung Yoo - bas; Vocaal Ensemble Markant; Maasstedelijk Jongens- en Meisjeskoor en Kamerorkest Concerto Brabant.
Het geheel staat o.l.v. Bernhard Touwen.

Meer informatie over het bestellen van kaarten en/of arrangementen kunt u vinden op de matthauspassionoisterwijk of stuur een e-mail