Dopen van kinderen op latere leeftijd

De laatste jaren zien we in onze parochie steeds vaker dat kinderen op latere leeftijd worden aangemeld voor het ontvangen van het heilig Doopsel. Dat is dan wanneer het kind rond het zesde of zevende levensjaar de leeftijd bereikt om de Eerste Heilige Communie te mogen ontvangen.

Doopvoorbereiding voor oudere kinderen

Als een kind op latere leeftijd gedoopt wil worden, krijgt het natuurlijk een doopvoorbereiding aangeboden. In onze parochie geven we deze doopcatechese gezamenlijk  met een groepje kinderen in het St. Jozef centrum in Oisterwijk of in overleg met de doopouders eventueel bij één van de kinderen thuis. De doopvoorbereiding (voor kinderen vanaf 5 jaar) bestaat uit drie bijeenkomsten en wordt verzorgd door onze pastoraal assistente Dorris Rijnen.

Het komend jaar staan deze bijeenkomsten gepland op:
- woensdag 24 oktober 2018 van 14.00-15.00 uur
- woensdag 7 november 2018  van 14.00-15.00 uur
- woensdag 21 november 2018 van 14.00-15.00 uur

Thema-avond “Gelovig opvoeden”

Voor doopouders en andere belangstellenden wordt er een informatieve avond georganiseerd met als thema: “Gelovig opvoeden van jonge kinderen”. Deze avond wordt verzorgd door pastor Ad Verest en pastoor Francis De Meyer en vindt plaats in het St. Jozefcentrum op:

- woensdag 7 november 2018 van 20.00-21.30 uur

Voor aanmelden en meer informatie over de doopvoorbereiding van oudere kinderen en de thema-avond kunt u contact opnemen met Dorris Rijnen
T: 06 23101515  of  E: dorris.rijnen@jozef-parochie.nl

Lees hier de flyer over het dopen van kinderen, en over de doopvoorbereiding in onze parochie.