Dopen van kinderen op latere leeftijd

De laatste jaren zien we in onze parochie steeds vaker dat kinderen op latere leeftijd worden aangemeld voor het ontvangen van het heilig Doopsel. Dat is dan wanneer het kind rond het zesde of zevende levensjaar de leeftijd bereikt om de Eerste Heilige Communie te mogen ontvangen.

Doopvoorbereiding voor oudere kinderen

Als een kind op latere leeftijd gedoopt wil worden, krijgt het natuurlijk een doopvoorbereiding aangeboden. In onze parochie geven we deze doopcatechese gezamenlijk  met een groepje kinderen in het St. Jozef centrum in Oisterwijk of in overleg met de doopouders eventueel bij één van de kinderen thuis. De doopvoorbereiding (voor kinderen vanaf 5 jaar) bestaat uit drie bijeenkomsten en wordt verzorgd door onze pastoraal assistente Dorris Rijnen.

Lees hier meer over het dopen in onze parochie