16/17 mrt: De Stille Omgang 2019

Amsterdam wordt ook wel eens 'Mirakelstad' genoemd. Deze kwalificatie ontleent Amsterdam aan het feit dat het een oude bedevaartsplaats is, waar al sinds de middeleeuwen een wonder of mirakel wordt geëerd. Deze verering leeft nog steeds en heeft sinds het einde van de 19e eeuw vooral gestalte gekregen via de jaarlijkse Stille Omgang. Deze religieus meditatieve omgang door het historische centrum en passerend aan het nachtelijke uitgaansleven van Amsterdam wordt elk jaar gedurende één nacht in de maand maart door het Gezelschap van de Stille Omgang georganiseerd. Duizenden gelovige mensen uit het hele land nemen er aan deel.

De volgende Stille Omgang wordt gelopen in de nacht van zaterdag 16 maart 2018. Het thema zal zijn: Eucharistie = vreugde is het onfeilbare teken van de aanwezigheid van God.

VERTREK VANUIT HILVARENBEEK (afd. Hilvarenbeek en omstr.)

16 maart om uiterlijk 20.00 uur vertrekt er een Stille Omgang bus vanuit de St. Petruskerk te Hilvarenbeek naar Amsterdam. Vanuit Hilvarenbeek bedragen de kosten 10 euro pp..

Aankomst: op het Spui in Amsterdam. De Eucharistie wordt om 22:30 uur gevierd op het nabijgelegen Begijnhof waarin pastoor Dick van Klaveren zal voorgaan. na afloop van de viering beginnen we aan de stille voettocht van een uur door het centrum van de stad.

Contactpersoon: J. Wolfs 013 5051636