10 nov: impulsdag parochievernieuwing voor vrijwilligers

Op zaterdag 10 november 2018 wordt in Utrecht opnieuw een Impulsdag voor Parochievernieuwing georganiseerd.

Het thema van deze dag is
‘Gebed als fundament voor parochievernieuwing’.

In de ochtend volgen we een lezing van Mgr. Hendriks, hulpbisschop van het bisdom Haarlem-Amsterdam. Zijn lezing zal ons op weg zetten en uitdagen om te komen tot een opbouw van de parochie vanuit het gebed, vanuit de band met de Heer.

In de middag vinden er vervolgens drie workshops plaats, waar het thema van (gebed en) parochievernieuwing een vertaling krijgt naar de parochie praktijk. Deelnemers kunnen twee van de drie workshops volgen.

De workshops zijn:
1) ‘Eucharistische aanbidding: het kloppend Hart van de parochie’ door pastoor Jeroen Smith van het Katholiek Alpha Centrum;
2) ‘Rebuilt en Alpha’: een traject van revitalisering ingeslagen door de Lucasparochie te Den Bosch door pastoraal werker Maarten Jansen pastoor Robert van Aken.
3) ‘Leiderschap in de parochie: hoe geef je leiding aan een team in de parochie’ door Tom Koot, associate trainer/coach/consultant bij Xpand

De dag duurt van 10.30 uur (ontvangst vanaf 10 uur met koffie en thee) tot 16.30 uur en wordt gehouden in het Leerhuis Thomas a Kempis van de Gerardus Majella parochie (Broerestaat 12) te Utrecht. Om 16.30 uur afsluiting met een borrel.

De kosten zijn €15 per persoon inclusief lunch.
Aanmelding graag voor 1 november a.s. via timschilling.cps@kloosterbrakkenstein.nl

Lees hier de uitgebreide folder over deze dag.