Kinderwoorddienst op zondag in Moergestel

In de Kerk St. Jans Onthoofding elke eerste zondag van de maand

Vanaf september gaan we in Moergestel weer starten met Kinderwoorddiensten tijdens de eucharistievieringen op zondag. We zullen deze gaan houden steeds op de eerste zondag van de maand (ook tijdens schoolvakanties) en op bijzondere feestdagen zoals: eerste Kerstdag, eerste Paasdag en eerste Pinksterdag.

Tijdens de Dienst van het Woord worden de kinderen meegenomen naar het parochiecentrum alwaar zij het Evangelie te horen krijgen op hun belevingsnivo middels verhaal, spel en creatieve verwerking. Vóór het moment van de Communie komen de kinderen weer terug in de kerk.

Het afgelopen jaar hebben we geprobeerd om iets extra’s aan te bieden voor de allerkleinsten omdat hier vanuit ouders vraag naar was. We hebben dit gedaan in de vorm van een kindercrèche tijdens de gezinsvieringen. In de praktijk blijkt dat de gezinsvieringen ook goed toegankelijk zijn voor de jonge kinderen. Ouders kiezen er dan logischerwijs toch voor om hun (jonge) kinderen mee te nemen naar de kerk.

Wilt u meewerken aan de uitvoering van de kinderwoorddiensten in onze kerk?
Neem gerust contact op met ons!

Werkgroep Kinderwoorddienst:

Joanne Pourier (contactpersoon) 06 20 73 62 11